Masszázsaink

Tradicionális thai masszázs


Black Lotus – thai masszázs, mely egyensúlyba hozza a test fizikális és energetikai rendszerét.

Ha az ember egészséges, kiegyensúlyozott állapotban van mind fizikális, mind lelki szinten, akkor életenergiája szabadon áramlik a szervezetet behálózó ún. meridiánokon keresztül. Ha ezt az egyensúlyt nem tudjuk megtartani (stressz, legyengült immunrendszer, fizikális sérülés, lelki problémák), akkor a szervezetben energiablokkok keletkeznek. Ha ezek a blokkok huzamosabb ideig jelen vannak szervezetünk energetikai rendszerében, akkor különböző fizikai tünetekben nyilvánulnak meg. A thai masszázs képes ezen blokkok oldására és a megrekedt energiát ismét szabad áramlásba tudja hozni.

Fokozza a szervezet védekező erejét, alkalmazható alvászavaroknál, fájdalmak enyhítésére, megszabadít a feszültségtől, könnyűnek, felszabadultnak érezzük magunkat. Az energiablokkok felszabadítása által helyreáll a test harmóniája, aktivizálódik öngyógyító ereje, erősödik ez által az immunrendszer, Serkenti a vér- és nyirokkeringést.

Fájdalomcsillapító hatása is bizonyított, mivel a masszázs során a test akupunktúrás pontjai sorra érintettek.

A masszázs menete

A többi masszázstól eltérően a thai masszázs úgynevezett szárazmasszázs, tehát nem használnak hozzá olajat, krémeket.

A masszázst a földön végzik. Ennek az a filozófiai oka, hogy a masszőrnek és a paciensnek egy szinten kell lennie. De nagyon praktikus is, mert nagyban megkönnyíti a masszőr dolgát, mivel az erőkifejtéshez nem az izomerejét, hanem a testsúlyát és technikai elemeket használ. Nem kell hozzá semmilyen felszerelés, a vendég mindössze egy kényelmes masszázsruhát kap, melyben akadálytalanul mozoghat és mozgatható.

A masszázs során, nem az Európában megszokott izmokat átdolgozó technikát használják, hanem az akupunktúrás pontokat kezelik végig, pontnyomásos technikával. Az egész testen alkalmazott eljárásnak sajátos koreográfiája van, a masszázs során minden testrész érintett, a lábujjaktól a fejünk búbjáig. A masszázs nyújtó gyakorlatokat és jóga pozíciókat is tartalmaz A masszőrök nem csak tenyérrel és ujjhegyekkel, hanem alkarral, könyökkel, térddel és talppal is masszíroznak. Azonban a masszázs nem jár semmilyen fájdalommal, csak a szabad energiaáramlás feltöltő érzése árad szét az egész testben.

Miért van szüksége Önnek a thai masszázsra?

A kezelések heti rendszerességben való igénybevétele lehetőséget biztosít a jó közérzet elérésére, kiváló gyógyhatása messze felülmúlja a konvencionális nyugati orvosi terápiákat néhány területen, mint például az asztma, székrekedés, vállmerevedés, szívinfarktus utáni helyreállás, végtagok mozgékonyságának helyreállítása agyvérzés után, stb. valamint a szív- és érrendszeri, emésztőrendszeri és mozgásszervi megbetegedések megelőzésére és kezelésére is kiválóan alkalmas, mint kiegészítő terápia.

Szalonunkban igénybe vehető masszázsok mind gyógyító masszázsok, így nem tévesztendőek össze semmiféle erotikus masszázzsal!

Javallatok, ellenjavallatok

A masszázs hatékonysága rendkívül jótékony és szerteágazó, már kialakult problémák is  orvosolhatók vele, de a prevencióban, egészségmegőrzésben is igen jelentős szerepet tölt be. Ezért mindenkinek jó szívvel ajánljuk, aki törődik saját és szerettei testi, lelki egészségi állapotával.

Kinek javasoljuk a masszázs igénybevételét:A masszázs csak nagy körültekintéssel vehető igénybe, ezért javaslatot teszünk a kezelésre az alábbi esetekben:

A masszázs nem ajánlott, ezért az alábbi esetekben kérjük megértésüket, a masszázs elvégezni nem áll módunkban:
Kérjük, bármilyen egészségügyi problémája van, bejelentkezéskor tájékoztassa róla kollégáinkat és kérje ki javaslatukat a kezelést illetően.

Továbbá ajánlott, hogy masszázs előtt 1-2 órával már ne étkezzen.

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket, hiszen kezeléseinkkel csak így érhetjük el a kívánt hatást.

Thai talpmasszázs

A reflexzónára épülő gyógymódok az egész testre kihatással vannak, ezért érdemes ezeket a pontokat tanulmányozni, úgy és addig masszírozni, ahogy a hozzáértők ajánlják.
A thai lábmasszázs eltér az itthon megszokott hagyományos láb ill. talpmasszázsoktól. A masszírozás comb középig történik, beleértve a térd masszírozását is. A masszírozáshoz egy különleges pálcikát is használnak, amellyel masszázs mozdulatokat és reflex pontok stimulálását is végeznek.
A masszázs kérhető 30 és 60 perces változatban is.

Herbál thai masszázs

A gyógynövény "batyus” kezelés nyugtatja az idegeket, és harmonizálja a test energiáit, ami szükséges a jó közérzethez és egészség megóvásához. Egy pároló edény felett meleg gőzzel felmelegítik a gyógynövénnyel töltött batyukat és annak segítségével végzik a kezelést. A masszázs nagyon hatékony olyan izomfájásokra, amelyek a túlzott fizikai megerőltetés során lépnek fel, enyhíti az izom és ízületi gyulladást, levezeti a fáradtságot. A zsákocskából kiáradó pára beszívódik a bőrbe, valamint a páciens be is lélegzi a kellemes aromát, mely a tüdőre és a légutakra is jótékony hatást fejt ki. Elősegíti a mérgek kibocsátását a testből. Az energia pályákon való alkalmazása rendkívül hatékony masszázs.

Aromaolajos thai masszázs

A thai olajos masszázs keveréke a thai és a nyugati masszázstechnikáknak. Serkenti a vérkeringést, nyirokkeringést és ellazítja az izomzatot. A vendég hangulata és igénye szerint összeállított aromaolajokkal, terápiás módszerrel történik a masszázs. Az aroma olajok megválasztása attól függ, hogy mi a célunk a masszírozással. Ha relaxációs céllal végezzük, akkor általában levendula vagy rózsaolajat, kamilla kivonatot használunk. Ha aromaterápiás céllal végezzük, akkor már markánsabb és pezsdítőbb olajokat használunk, mint pl.: rozmaring vagy eukaliptusz olajat. Az olajok gyógyító, lazító hatása akkor érvényesül igazán, ha a masszázst követően pár óráig nem zuhanyozunk le. Az illatanyagok rezgéssugarakat bocsátanak ki magukból, amelyek közvetlenül is terápiás hatással bírnak.

Thai kézmasszázs


A thai kézmasszázs szintén a reflexzónára épülő gyógymódok egyike, mely az egész testre kihatással van, több ezer éves múltra tekint vissza. A kéz masszázsa éppen ezért lehet hatékony a szervezetben bárhol található energia blokkok a feloldásában.

Honlapkészítés: Honlapkészítés debrecen Adatvédelmi nyilatkozat